Гел лак

Как да свалим гел лак без да нараним ноктите си?

По време на карантината много салони за красота бяха затворени или работеха по предварителна уговорка само с 1 клиент наведнъж. Повечето хора предпочетоха да не рискуват и си останаха вкъщи, но какво става с гел лака когато не отидем на поправка навреме? С времето ноктите израстват и започва да личи след около седмица и половина, че маникюрът ви е за поправка. Ако ноктите не са добре обезмаслени може да се получи олющване на покритието от гел лак и дори да ви падне. 

За щастие покритието от гел лак може да се премахне самостоятелно у дома, без помощта на професионалист. Ще ви покажем два начина да направите това, за да запазите ноктите си красиви и здрави, докато дойде време за вас да се погрижи професионалист.

Инструменти, от които се нуждаете

За тази цел ще са ви необходими няколко продукта, които може да закупите онлайн от Nailsbg с доставка до дома:

  • Пила с по-голяма абразивност. Обикновено пили с такава абразивност се препоръчват за пилене на изкуствени нокти, но те са и оптимални за премахване на плътен гел лак. За премахване на цветния слой ви препоръчваме пила с абразивност 220/280.
  • Специална течност за премахване на гел лак или ацетонов лакочистител. 
  • Дървени избутвачи – за премахване на остатъците от гел-лак.
  • Памучни тампони – предварително ги изрежете или разкъсайте с ръце, за да направите 10 парчета според формата и размера на ноктите.
  • Алуминиево фолио – ще ви трябват 10 ленти с размери около 4 х 6 см: подгответе ги предварително

Първи начин за премахване на гел лак 

С пила (100-180) отстранете горния прозрачен слой на всеки от ноктите – цветното покритие трябва да стане матово.

Напоете парче памук с ацетонов лакочистител, поставете го върху нокътя и натиснете здраво, така че течността да достигне до всички области на нокътя. Увийте плътно пръста си с алуминиево фолио, така че нокътят да е здраво покрит с памука. Повторете с всеки пръст – и ги накиснете за 15-20 минути.

Развийте фолиото и внимателно, с помощта на дървен избутвач отстранете остатъците от гел лака от нокътя. Не са необходими усилия или натиск – лакът трябва да се отделя лесно.

Основното нещо е да не се опитвате да отстраните гел лака със сила. Ако върху нокътя останат малки участъци от цветен лак, внимателно ги изпилете с абразивна пила 180-240. 

След като премахнете гел лака, измийте ръцете си и нанесете обилно масло за кутикули..

Втори начин за премахване на гел лак 

Тъй като покритието с гел-лак е съставено от няколко слоя, като прозрачната основа и горната част са най-устойчиви, а цветът се отстранява по-лесно, можете да го направите само с помощта на пили, без да използвате течности. Този метод е подходящ за хора, които имат сухи и чупливи нокти. Най-бързия вариант би бил ако притежавате електрическа пила за нокти, с която за минути бихте се справили с премахването на всички слоеве с минимални усилия.

В случай, че решите да премахнете гел лака с механични пили, са ви необходими няколко вида пили:

С твърда пила (100-180) отстранете горния слой, а с по-мека пила, внимателно отстранете цветния слой. Веднага след това като отстраните цвета сменете мястото, което пилите, за да не повредите горния кератинов слой на нокътя, който е отговорен за неговата здравина и блясък.

Когато цветният слой е премахнат и по нокътя са останали малки ивици и цветни точки – изгладете нокътя с полиращо блокче. Остава само да коригирате дължината на ноктите и формата.

Често срещани грешки при премахване на гел лак

1. Отлепвате парчета гел лак, които започват да се лющят от нокътя 

От това на нокътната плочка се образуват бели петна, а самите нокти стават чупливи. По-трудно и по-скъпо е да ги възстановите, отколкото просто да ги оставите.

2. Използвате метални избутвачи вместо дървени 

Да, те премахват гел лака по-ефективно – но също и нараняват нокътя.

3. Използвате пила, която е прекалено абразивна, за да премахнете цветния слой

Добре е да използвате пила, чийто абразивни частици не са прекалено големи. Прекалено големите частици могат да надраскат нокътната плоча и кожата около нокътя. Кожните ранички са отворен вход за инфекция.

След като премахнете своя стар маникюр е време да сложите нов. Можете да научите как да направите своя гел лак в домашни условия с помощта на нашите комплекти за гел лак в блогът на Nailsbg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *