Без категория

Какво представлява прахоуловителят за нокти?

Почти всяка дама обича грижите за външния вид и в този ред на мисли грижата за ръцете и маникюра. Независимо дали поддържате своите нокти при професионалист в салон или сами у дома, може да ви се наложи да използвате и прахоуловител за маникюр

Прахоуловителят за нокти често се съдържа в комплектите за маникюр, но тази тема касае основно салоните за красота, в които нормите за чистота и хигиена по презумпция са доста високи и задължителни. В замяна на средствата, които плащаме за предоставената ни услуга ние очакваме, че ще получим качествено обслужване съответно в чиста  среда с висока хигиена.

През първата половина на 2020 г. Неминуемо наложи повишаване на личната и колективната хигиена, към която всеки от нас трябва да се отнася отговорно.

Прахът и мръсотията най-често остават невидими за окото, но пък наслояването им във въздуха или в нашето тяло постепенно може да доведе до негативно последици. 

Повечето хора се стремят към висока хигиена в своите домове и търсят начини за успешното елиминиране на бързо натрупващия се прах. Как стои обаче въпроса конкретно с праха в салона за красота, където той често е в голямо количество и е голям проблем. 

Мръсотията често остава невидима за окото, но пък нейното наслояване във въздуха или в нашето тяло може постепенно да доведе до неприятни странични последици. Повечето хора се стремят максимално редовно да почистват дома си с цел не само той да изглежда добре, но и да бъде елиминиран бързо трупащият се прах. Но какво е положението на работното място?

Маникюрът и поддръжката на ноктите е сред дейностите, върху които най-силно се отразява нивото на поддържаната хигиена. Близкият контакт, интензивната употреба на химикали, нуждата от дезинфекция на използваните инструменти след всеки клиент и постоянното вдигане на прах са само част от причините, които налагат на все повече професионалисти да прибегнат към помощни средства в борбата за чисто работно място. Прахоуловителите, които Nailsbg предлагат идват в отговор на потребностите на много маникюристи, които се стремят към безупречна хигиена, както и към дамите, поели грижата за своя маникюр в домашна среда . Благодарение на своята отлична работа, тези иновативни уреди се превърнаха в неизменна част от оборудването на много козметични салони. Нека ви разкажем в какво се крие “тайната” и как всъщност работят те.

 

Какво представлява прахоуловителят за маникюр? 

Изпилването  на ноктите е важна част от процеса по оформяне и/или поддръжка на маникюра. Без значение каква пила използвате – обикновена или електрическа пила за нокти за премахване на най-горния слой Прити гел лак или за самото оформяне на ноктите, неизменно се вдига доста прах, съдържащ твърди частици, които не са особено полезни за дихателната система. Много хора ще се запитат “Доколко ми е нужен изобщо такъв уред и ако да, защо?”. На този въпрос ние бихме отговорили еднозначно. Нужен е, по няколко причини, които ще разгледаме в настоящата статия. Много маникюристи търсят алтернативни методи и средства за справяне с голямото количество прах като използват предпазни средства (ръкавици и маска). Това всъщност не предполага защитеност на клиента.

Използването на прахоуловител предотвратява до голяма степен разпръскването на фините и не толкова фини частици на работното място, попадането върху дрехите на маникюриста и тези на клиента, както и в очите, което може да доведе до дразнене и сълзене. Намаляването на праховите частици намалява до голяма степен възможността за обостряне на налична алергия или някое респираторно заболяване, което може да се обостри, вследствие на праха.

Прахоуловителят за нокти работи най-общо казано на принципа на прахосмукачката, засмуквайки микрочастиците, които могат да окажат негативно влияние върху целия организъм.

Този уред за нокти използва високоскоростен и мощен вентилатор за изсмукване на прах и други частици, които се отделят в процеса на пилене, подрязване и рязане на ноктите.

 

Прахоуловител – как да го използваме?  

В зависимост от вашите потребности и нужди може да изберете между два вида прахоуловител за нокти. Такъв, който се вгражда/монтира на масата/бюрото или свободно стоящ на повърхността. В първия случай, закупувайки този тип уред ще получите обстойна информация относно монтажа на прахоуловителя, така, че лесно да се справите с инсталирането на продукта. Тук е важно да споменем, че това какъв тип уред ще изберете- такъв за вграждане или свободно стоящ зависи изцяло от вашите лични предпочитания, тъй като параметрите на тези уреди не се различават много. Основна разлика при съпоставянето на единия и другия е, че вграденият уред спестява доста пространство, но пък той може да се използва единствено за маникюр, докато преносимият такъв може да бъде използван и в направата на педикюр.

 

Прахоуловител за нокти - NailsBG

 

В началото на процедурата уредът се свързва към електрическото захранване и неговата основна функция, а именно да засмуква всичко, което се натрупва по неговите отвори ще влезе в действие. Тези отвори са достатъчно големи, така, че освен полепналият прах, през тях да преминат и по-едри частици, отделени при пилене на покрития като гел или акрил.

Съветваме ви при по-честа употреба да почиствате торбата за прах редовно, за да не се получи препълване, което би довело до разпръскване на праха около работната станция.

 

Как да изберете прахоуловител? 

Основни фактори при избора на прахоуловител за маникюр е да се съобразите  част от неговите параметри с фактори като бюджет и интензивност на работата, за която ще ползвате уреда. Изберете достатъчно мощен уред, който ще отговори на вашите нужди. На пазара се предлагат модели с един до три вентилатора, като това има отношение относно разстоянието, от което се засмуква прахът. Различия има още по цвят и големина с оглед на личните ви естетически предпочитания.

 

Кои са основните предимства на прахоуловителите за нокти? 

Вече споменахме основната функция на прахоуловителите, но тя съвсем не е единствената.  Тези уреди притежават много предимства основно за здравето и точно затова много хора си ги взимат дори за вкъщи.

Грижа за здравето 

Според изчисления, един козметик вдишва около 4 кг. вреден прах годишно, като 32% от тях могат да доведат до респираторни заболявания.

Прахоуловителят за нокти би спомогнал за изсмукването на повечето прах по време на маникюра, предотвратявайки кихането или кашлянето. 

Когато въздухът е пълен с мръсотия, прах, химикали или газове, това може да засегне белите дробове на всеки, който вдишва от него. Освен това тези частици могат да се наслоят върху или в близост до уред, което представлява значително предпоставка за пожар. Прахоуловителят за маникюр отстранява всички тези наслаги от въздуха, като го почиства и едновременно с това подобрявайки безопасността на всички вътре.

Поддържане на работното място без прах 

Вероятно ви се е случвало да отивате на маникюр и козметикът кихне почти в лицето ви. (Ако не сте го изживели, сте истински късметлии)! Прахът, носещ се из помещението, се отразява негативно върху всички вътре, особено за козметиците, които са по цял ден там!

Прахоуловител - NailsBG

Затова е от голямо значение да поддържате помещението без този неприятен „гост“. Всички прахове, образувани по време на маникюра, отиват директно в прахоуловителя на ноктите. Няма повече почистване на досадния прах, който се озовава във всеки ъгъл на вашата станция.

Увеличава производителността и спестява време 

Прахоуловителя за маникюр е своеобразен ваш асистент в работата, който си оставя да работите спокойно с вашите клиенти и не е нужно да губите много време в почистване на работната станция от полепналия прах. Именно това ще увеличи вашата производителност, за сметка на което ще намали времето, за което обслужвате всеки клиент.

Увеличава качеството на работата 

Прахът във въздуха може да се отлага върху продуктите по време на самия процес. На никого не би направило добро впечатление да види наслоен прах върху шишенцата лак за нокти или пък прашна работна станция.

Прахоуловителите значително понижават нивото на прах и повишават качеството на въздуха, което подобрява от своя страна качеството на работата и повишава  удовлетвореността на клиентите.

Помагат да спазвате мерките за безопасност 

Някои от законовите разпоредби за безопасност на работното място са свързани с околната среда и качеството на въздуха. Следствията от нарушаването на тези разпоредби би довело не само до глоби, но и до потенциална  опасност, както за самите служители в салона, така и за клиентите.

Използването на прахоуловител за нокти ви помага да спазвате необходимите предписания, както и пазите околната среда чиста.

Какво да имате предвид, когато купувате прахоуловител за маникюр? 

Изборът на прахоуловител за маникюр в крайна сметка се свежда до лични предпочитания. Нуждите на всеки дом или салон могат да се различават в зависимост от предоставяните услуги или работната скорост.

Въпреки това, има няколко ключови елемента, за които е препоръчително да следите, преди да инвестирате в тази покупка. Нека разгледаме най-важните от тях.

Дизайн 

Когато говорим за дизайн, нямаме предвид само естетиката или визуалното представяне на продукта! Имаме предвид и предназначението, което изпълнява, в този случай като прахоуловител за нокти.

Прахоуловител Гел Лак - NailsBG

 

Когато определяте кой прахоуловител да закупите, трябва да разгледате не само дизайна на продукта, тъй като изпълнява предназначението си, но и как ще се впише във вашето пространство.

Ергономичният дизайн би бил удобен за ръцете на клиентите, както и за техниците да вършат работата си.

Вентилация 

Може да се наложи колекторите за прах от ноктите да работят, докато се извършва маникюр или педикюр. Няма да мине много време, преди устройството да прегрее, ако няма адекватен или дори малък въздушен поток.

Въздушният поток е количеството въздух, което екстракторът може да привлече и обработи.

За точково (или локализирано) извличане обемът на въздушния поток и налягането трябва да са доста високи, за да се гарантира, че изпаренията или частиците не могат да излязат.

Тук трябва да се отбележи, че тъй като пречиствателите на въздух в цялата стая филтрират целия въздух в стаята, те може да имат висок въздушен поток, но ниско налягане. Това е така, защото местното извличане трябва незабавно да улавя изпаренията и праха, докато въздушният филтър в цялата стая може да отнеме време.

Прахоуловителят за нокти трябва да бъде достатъчно мощен, за да събира по-голямата част от праха. Следователно силната вентилационна мощност е първата грижа за поддържането на вашата работна станция без прах. Когато машината е включена, високата скорост на въртене може бързо да изсмуче праха и фините частици.

Когато определяте марката или модела, който да закупите, проверете отново дали сте разгледали всички характеристики на продукта. Също и дали всяко описание, предоставено в кутията или опаковката, присъства в истинския уред, който ще закупите.

 

Nailsbg e място, на което може да намерите голямо разнообразие на продукти с отлично съотношение цена-качество. Погрижете се по най-добрия начин за хигиената на вашето работно място в името на здравето, комфорта и сигурността на вас и вашите клиенти.