Гел лак

Как да си направите перфектния Омбре маникюр у дома

Ако търсите маникюр, който е едновременно модерен и вечен, ноктите в  омбре ефект са идеалният вариант. Този популярен стил включва нокти, които са градуирани в цвят, обикновено от светъл до тъмен. Думата “омбре” идва от френски и означава “светлосянка”.  Ноктите Омбре могат да бъдат създадени с всякакви цветове, които харесвате, което ги прави чудесен начин да изразите личния си стил. Това може да постигнете сами у дома, следвайки няколко прости стъпки.

Какво е омбре маникюр

Идеята на омбре маникюрът е основана на същата техника, която се ползва и за омбре прическата – цветовата градация – от по-светли към по-тъмни нюанси. Или казано по друг начин комбинират се лакове с цветове в сходни и преходни нюанси и по този начин се получават ноктите омбре. Тази техника за лакиране е подходяща както за къс маникюр, така и за дълъг – една от причината да е една от любимите техники сред дамите.

В началото винаги препоръчваме да експериментирате с техниката омбре като използвате най-светлият нюанс в основата на нокътната плочка, след което постепенно се градира с по-тъмен цвят към самия връх. Омбре ноктите се получават най-добре с класически лакове, но може и с гел лак, като това непременно ще удължи и издръжливостта на самия маникюр.

За да постигане на перфектен омбре ефект, всичко което трябва да направите е да следвате тези няколко стъпки и разбира се, много практика. 

Как да направим омбре маникюр в няколко лесни стъпки

За да започнете, ще ви трябва лак за нокти в два цвята, които се допълват взаимно. Близки по нюанс и оттенък, допълващи се цветове винаги изглеждат най-добре, но не се колебайте да експериментирате с различни цветови комбинации. 

Преди да се започне със самия маникюр важно е да бъде избрана дължината на ноктите, след което внимателно да бъдат изпилени. След това си подгответе всичко, което ще ви бъде нужно за създаването на този красив маникюр:

– База/основа за нокти

– Светъл нюанс лак за нокти

– Полираща гъбичка на ноктите

– По-тъмен нюанс лак за нокти

– Малко вода

– Ацетон за почистване на лак

– Топ лак за нокти

– UV/LED лампа, ако ползвате гел лак

В nailsbg може да намерите всичко това в удобните комплекти за маникюр.

Стъпка 1 : База

След като ноктите са оформени и подготвени нанесете тънък слой база за нокти. Важна е с оглед предпазване на ноктите, както и за удължаване трайността на маникюра. Основата или база за нокти спомага по-лесното нанасяне на следващ слой лак, а също и за по-лесното отстраняване.

Стъпка 2 : Избор на основен цвят за ноктите

Когато стане въпрос за омбре маникюр, основният цвят на ноктите винаги трябва да е най-светлият нюанс, който ще ползвате или обикновен бял лак. Поставете тънък слой от основния цвят, който сте подбрали, оставете да изсъхне хубаво и нанесете втори слой. Изчакайте да изсъхне или запечатайте в лампа.

Стъпка 3 : Лакове и гъбичка

Вземете малка гъбичка (може да използвате такава за полиране, но и такава за грим ще свърши работа), изрежете парче с големина на нокътя, за да не се цапа кожата отстрани. Намокрете я леко. Идеята на това е гъбичката да не попие много от лака, както и да не изсъхне прекалено бързо. Внимавайте гъбичката да не бъде напоена с много вода.

Нанесете от избраните от вас лакове хоризонтални линии върху гъбичката в посока от най-светлия към най-тъмния нюанс, който сте подбрали в посока от основата към върха на нокътя.

Стъпка 4 : Нанасяне на цветовете с гъбичката

И тук идва моментът на омбре магията. Сега просто притиснете гъбата леко върху нокътя си, а след това с потупване движете леко гъбата нагоре-надолу  за да се получи онзи замъглен ефект на преливащи се цветове. В зависимост от това колко наситен искаш да е омбре ефектът,  след няколко секунди вдигнете гъбичката, за да проверите какво се е получило. Колкото повече потупване има, толкова по-омбре ще бъде маникюрът.

Ако има разнесен лак около ноктите с малко ацетон, нанесен върху клечка за зъби отстранете излишното зацапване. Ако сте използвали гел лак сега е моментът да запечатате лака в UV/LED лампа.

Стъпка 5 : Tоп лак

Последната стъпка за завършек е нанасянето на топ лак. След като сте убедени, че ноктите хубаво са изсъхнали и са запечатали цвета, поставете топ лак за финиш. Той ще придаде освен блясък, но и завършен вид на маникюра.

Блестящ (глитер) омбре маникюр

За да постигнем този блестящ омбре ефект процесът е доста сходен на този при метода с гъба. Разликата е, че тук не се използват светли и тъмни нюанса на лака, а един нюанс на обикновен/гел лак по ваш избор и лак с бляскави частици. След като нанесете основата за лак, поставете избрания цвят, изчакайте да изсъхне или запечатайте в UV/LED лампа ако е гел лак, след което, поставете на гъбичка от лака с брокатени частици и започнете да нанасяте с потупване върху ноктите.

Омбре маникюрът може да бъде  различен, свеж, да допълва визията и настроението ви. Изборът какъв точно да бъде е Ваш, а с помощта на стъпките по-горе, създаването му ще бъде наистина приятно и забавно.

Ако все пак предпочитате по-семпъл маникюр може да прочетет нашата статия как да направим френски маникюр с гел лак.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *